CDM

Kasteel de Hoogenweerth

Kasteel de Hoogenweerth haalt Cucina del Mondo binnen

Mooiste trouwlocatie van Limburg en Heerlens sterrenrestaurant kondigen huwelijk aan 

Restaurant Cucina del Mondo in Heerlen breidt zijn activiteiten uit naar Maastricht. De bekende zaak van chef-kok Servais Tielman (één Michelinster), die geregeld landelijk in het nieuws is, gaat per direct intensief samenwerken met Kasteel de Hoogenweerth in de Limburgse hoofdstad, dat onlangs nog werd verkozen tot mooiste trouwlocatie van Limburg.

Cucina Luxury Events, heet het zakelijke huwelijk tussen Cucina del Mondo en Kasteel de Hoogenweerth. De samenwerking komt erop neer dat gasten van het sprookjesachtige kasteel met onmiddellijke ingang de mogelijkheid krijgen om hun lunches en diners te laten verzorgen door het Heerlense sterrenrestaurant. Gasten kunnen kiezen uit diverse pakketten, waaronder luxueuze catering en de mogelijkheid om ingenieuze gerechten ‘custom-made’ uit de Heerlense sterrenkeuken te laten komen.

Cucina del Mondo sluit deuren

In het geval van optie nummer drie, tevens de meest luxueuze variant, sluit Cucina del Mondo voor één of meerdere dagen de deuren van het restaurant in de Laanderstraat in Heerlen en verkast sterrenchef Sevais Tielman persoonlijk met zijn veertien man tellende brigade naar Kasteel de Hoogenweerth om aan de oevers van de Maas de sterren van de hemel te koken. ,,In die setting krijgen wij de sleutels van het kasteel en zorgen wij er op onze eigen bekende wijze voor dat het de gasten aan niets ontbreekt”, aldus Tielman. ,,Cucina del Mondo ligt dan voor even op een prachtige plek aan de Maas aan Maastricht.”

Culinaire exclusiviteit

Martin Hendricks, directeur van Black Label Hotels, waar Kasteel de Hoogenweerth deel van uitmaakt, is erg trots dat hij het stevig aan de weg timmerende Heerlense sterrenrestaurant heeft kunnen overtuigen van de meerwaarde die samenwerking voor beide biedt. ,,Wij merken steeds meer dat onze gasten op zoek zijn naar exclusiviteit in de culinaire invulling. Alle restaurants waar Kasteel de Hoogenweerth zich qua niveau mee vergelijkt hebben een Michelinster. Cucina del Mondo past precies bij wat wij als hotel- en evenementenlocatie willen uitstralen: het restaurant en de keuken zijn elegant en eigentijds, maar ook het vernieuwende en ruige spreekt ons aan.”

De samenwerking met Kasteel de Hoogenweerth is ook voor Cucina del Mondo een buitenkans, zegt patron-cuisinier Servais Tielman. ,,We waren al enige tijd op zoek naar een locatie buiten Heerlen. Natuurlijk zijn we trots op onze home-town en we verliezen de stad ook zeker niet uit het oog, maar dat we onze kookkunsten nu ook mogen vertonen op zo’n prachtige plek aan de Maas, zien wij zeker als een aanbeveling.”